БИОСЕМ – БЪЛГАРИЯ ЕООД е създадена през 2005 г. с цел производство на биологични семена отглеждане и съхраняване на стари сортове зеленчуци доказали се като устойчиви на болести и с доказани ароматни и вкусови качества.

Отглеждани без употреба на химични препарати и изкуствени торове или по точно казано- отглеждане ПО БИОДИНАМИЧЕН НАЧИН. Като в това оглеждане на растенията са включени два неразделни подхода единият е БИОЛОГИЧНО отглеждане, което включва всички ДОБРИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРАКТИКИ, които всички сме длъжни да спазваме като земеделски производители, като например сеидбооборот да не се внася оборски тор в периода между 1 ноември и 31 януари да оставяме задължително синорипо границите на нивите си, за да има къде да обитават животните и влечугите, които са естественирегулатори за екоравновесието и екосистемата. Вторият е БИОДИНАМИЧЕН, който разглежда влияни-ето на космоса спрямо нашия живот и растежа на растенията.Светлината от слънцето луната, планетите и звездите достига до растенията в редовни ритми всяко от звездните тела допринася за развитието на живота и формата на растенията. В средата наминалия век в Германия е създаден институт за разглеждане и изучаване на влиянието на космоса и луната за развитието на растенията. Създаден е и лунен календар от Мария Тун, който позволява на земеделците да работят ден след ден в ритъма на космоса. Има дни, през които е благоприятно засаждането на различни видове култури, с което се повишават добивите, формирането на плода и устойчивостта на растенията, например листови култури (спанак, марули, зеле), коренови (моркови, картофи, цвекло), плодови (ябълки, домати) и т.н. За всяко растение има подходящи дни за засаждане/засяване и благоприятни дни за прибиране на реколтата, от които зависи дълготрайното съхранение на плодовете и зеленчуците.

Сертификати


20210514_13222 4.jpg20210514_13225 7.jpg20210514_13231 5.jpgЗемята на която отглеждаме продукцията и семената е сертифицирана за Биологично производство и е под контрола на “КЮ СЕРТИФИКЕЙШЪН“ АД, ФИТОСАНИТАРЕН КОНТРОЛ и ИАСАС, с което се гарантира високото качество на продукцията и семената на БИОСЕМ–БЪЛГАРИЯ ЕООД

Като асортимент предлагаме семена от краставици Гергана; пипер Чорбаджийски и Златен медал;пъпеши Десертен 5; тиквички Астра Полка; домати Ванеса, Джесика, Сабрина, Идеал и Трапезица; сладкацаревица Голден бантам; чубрица Местна; тученица; лимец.Благодарение на много приятели колеги и съмишленици в колекцията от семена, която поддържаме и продължаваме да обогатяваме, са включени много стари сортове от цяла Европа и света на различни видове зеленчуци.За да бъдеш добър стопанин на земята си трябва да спазваш едно старо правило: да предадеш земя-та на идните поколения поне такава каквато си я приел опазена чиста от замърсявания. Ние сме част от земята.Има едно индианско предупреждение. То се вижда в отговора на индианския вожд Сиатъл до президента на САЩ Франклин Пиърс, който през 1855 г. предлага на племето Дуамиш белите да купят земята им,а те да се преселят в резерват:„Само след като последното дърво бъде отсечено.

Само след като последната река бъде замърсена.Само след като бъде убита и последната риба.Само тогава ще разберете, че парите не се ядат“.Още тогава този прозорлив вожд е дал голям предупредителен знак на бъдещите поколения да пазят планетата земя от поголовните отсичания на горите и замърсяване на въздуха и водите. Вярно е че водата има такова вълшебство да се почиства сама но всяко нещо има своят предел. А тя планетата Земя Майка на всички нас все по често ни подсеща за своята болка, която и причиняваме самите ние нейните деца.

Хора…, събудете се най после от опияняващият Ви сън!!! който е причинен от все по-забързващия начин на живот. Извикайте със силен глас: стига дишаме мръсен въздух, пием замърсена вода и ядем отровена храна, а в последно време се заговори и появи още по-голяма заплаха от ГМО. През последните години все повече институти и учени признават че е дошъл пределът за плодородие на земята и че е крайно време да започнат да се прилагат добрите земеделски практики. Трябва да се обърне много голямо внимание на сеидбообръщението, компостирането, зеленото торене и производството на тор (лубрикат) от калифорнийски червей.

Да се търси естественият начин на торене и поддържане на хумосният слой в почвата.Онлайн магазинът е собственост и се управлява от :Фирма БИОСЕМ –БЪЛГАРИЯ ЕООД , гр. Пловдив

тел. за връзка - 0888-540-145 | 0898-521199

email за връзка - bsb_bg @ abv.bg